lån från privatperson

Gör Din Egen Budget

Om man funderar på att ta ett lån utan fast anställning, kan det vara bra att göra en budget. Bara för att vara helt säker på att man har den ekonomi som krävs för att kunna betala tillbaka lånet inom återbetalningsperioden. Ett lån som inte kan betalas tillbaka inom utsatt tid leder lätt till en anmärkning, vilket man alltid vill undvika.

Gör Din Egen Budget

För att underlätta skapandet av en budget har vi konstruerat ett kalkylblad i excel. Där man endast behöver fylla i siffror och kalkylbladet räknar ut din budget efter utgifter automatiskt.

Klicka här för att ladda ner.

Inkomst: Här fyller du i din inkomst efter skatt såsom lön,vinst från spel eller liknande.

Utgifter:

  • Hyra:Hyra av lägenhet eller hus, om parkering ,tv eller bredband ingår i hyran tas det med här annars hamnar de under räkningar.
  • Räkningar: Tv-abonnemang, bredband, el, mobil-abonnemang.
  • Mat: Man bör alltid ha en mat budget varje månad i form av en fast summa. Om hela beloppet inte används bör pengarna sparas.
  • Kläder: Hur mycket pengar man köper kläder för varje månad på en ungefär.
  • Lån: Om man redan har lån är det mycket viktigt att man sätter av pengar för betala tillbaka det varje månad. Detta är mycket viktigt och får inte fuskas med.
  • Övrigt: Kan vara biobiljetter, spel, fest, idrott, hobby mm.

Budget Efter Utgifter: Här blir då pengarna du har att röra dig med efter att alla utgifter är betalda. En rekommendation är att sätta av pengar till ett sparkonto.

Som du ser behöver inte en budget vara avancerad för vara användbar. Genom att få en helhets bild av hur mycket pengar man gör av med varje månad man kan snabbt och enkelt göra förändringar för att spara in pengar på onödiga utgifter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *