lån från privatperson

Lån Utan Kreditupplysning

Att ta ett lån utan kreditupplysning idag är mycket sällsynt eller rentav omöjligt. För varje gång som du gör en kreditupplysning vid upplysningscentralen, så blir den registrerad i deras register. Ju fler kreditupplysningar som registreras desto svårare blir det att få lån till bra ränta eller att få ett lån beviljat i över huvudtaget. Men bara för att en bank eller långivare gör en kreditupplysning så betyder inte det att en registrering sker hos upplysningscentralen.

Genom att ta en rad små snabblån som registreras hos upplysningscentralen, så försämras alltså chanserna att få ett bra lån i framtiden. Ett bra sätt att planera inför framtiden är att hitta lån utan kreditupplysning. Att ta ett lån på kanske 500 kr och få en prick i UC är som sagt inget att rekommendera om man planerar större lån i framtiden. Det är många långivare medvetna om i dagens läge och har därför utvecklat metoder för att bevilja personer som vill låna pengar utan fast inkomst, låna pengar med betalningsanmärkning eller bara ta ett lån utan kreditupplysning.

Största chansen att få låna pengar utan kreditupplysning är att ta ett mindre lån som t ex: smslån eller mikrolån. Vid högre summor gör bankerna alltid en kreditupplysning för att försäkra sig om att personen ifråga verkligen kan betala tillbaka lånet, de tittar på aspekter som inkomst, anställning, sparpengar, betalningsanmärkningar mm. Ett bra råd är att tänka på att det inte endast är lån som kan registreras i upplysningscentralen utan även avbetalningar och telefonabonnemang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *