lån från privatperson

Låna 10000

Är det dags att låna 10000 kr? Kanske behöver du pengar till en resa med din sambo, en ny bil eller bara för att unna dig något nytt. Att låna 10000 snabbt görs antingen genom att ta ett sms lån eller ett så kallat blancolån. Hur fungerar då ett sms lån? När man bestämt sig för från vilken långivare man vill ta ett lån, går man in på deras hemsida och följer anvisningar. Oftast får man skicka ett sms till ett specifikt nummer tillsammans med hur mycket pengar man vill låna och personuppgifter. Och i andra fall får man fylla i alla uppgifter direkt på långivarens hemsida och får därefter ett sms med en bekräftelse om att ansökningen för att låna 10000 kr har gått igenom. Pengarna erhåller man oftast samma dag som lånet har ansökts, vilket är en fördel. Återbetalningsperioden är oftast på 90 dagar men kan även ändras till 60 dagar hos vissa långivare. Det andra alternativet är att ta ett blancolån vilket är ett lån utan säkerhet.

Bra Att Veta Om Man Vill Låna 10000 kr

Innan man ansöker om ett lån på 10000 kr kan det vara bra att känna till vad som sker I samband med ansökningen. Vid varje låneansökan skickas en notis in till upplysningscentralen som I sin tur gör en kreditscoring för att avgöra om hur pass trovärdig kunden är att kunna betala tillbaka lånet. Denna kreditupplysning baserar sig på en mängd olika variabler och summeras ihop till en siffra som anger hur bra kreditvärdighet personen har. Dessa variabler innefattar:

  • Årsinkomst.
  • Ålder.
  • Hur många krediter man har idag?
  • Om man har några anmärkningar sen tidigare lån/krediter?
  • Hur lån och finanser fungerar i dagsläget?

De tar också hänsyn till om man gör en UC för att t.ex. köpa en tv, sen mobiltelefon, sms lån och därefter för att köpa en bil, så kan detta påverka din kreditscoring negativt och sänka din kreditvärdighet. Man bör därför tänka sig för hur många kreditupplysningar man gör för att låna 10000 kr för att undvika att kreditvärdigheten försämras. Det finns dock en del långivare, där man kan ta ett lån utan uc men då görs oftast någon annan slags kontroll för att se om personen i fråga kan betala tillbaka ett lån. En betalningsanmärkning är inte heller ett problem för många långivare. Att låna pengar med betalningsanmärkning är fullt möjligt idag, då många långivare anser att en betalningsanmärkning inte ska vara avgörande för att få ett beviljat. Alla kan missa en inbetalning utav misstag.

 

Vad Händer Om Jag Tagit Ett Lån Och Inte Kan Betala Tillbaka?

Om du inte kan betala till ett lån inom utsatt återbetalningsperiod, anlitar långivaren ett inkassoföretag som skickar ut en faktura och lägger till en straffavgift. Om man missar denna inbetalning, dröjer det inte länge förrän ärendet skickas in till kronofogden och du får en betalningsanmärkning. Många långivare förespråkar hur lätt det är att ta ett snabblån men

utelämnar vad som händer om man inte betalar tillbaka i tid. Därför rekommenderas att du planerar och gör upp en budget innan du bestämmer dig för att låna 10000. En anmärknings hos kronofogden kan ställa till det mycket om man planerar ett stort lån inom en snar framtid eller köpa en vara på kredit. Även möjligheten att få hyra en lägenhet kan nekas p.g.a. betalningsanmärkningar. Att låna pengar trots skulder krävs att man har en mycket bra ekonomi och är medveten om att kan få en betalningsanmärkning lättare vad man tror.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *